Известие

Collapse
No announcement yet.

Бензинов проблем - 156 2.0 ТС

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Бензинов проблем - 156 2.0 ТС

Абе колеги, от скоро проблема е следния.
    Сутрин първото палене - претриса и изгасва.
    Следва второ палене (пали и работи на 300-400 об), с подаване на газ от моя страна се оправя, но пак работи като на 3 цилиндъра. Като я изфорсирам малко се оправя (ама пак тихите и обороти не са хубави... усеща се като леко претрисане сякаш, работи неравномерно).
    Като я карам, както си върви добре и по едно време сякаш не и стига гориво.. заглъхва, забива муцуната (в ниските е това) и като мине 3000 изведнъж тръгва. Тва след 3000 об. не е обичайното както си е при ТС, просто до преди това се усеща сякаш недостиг на бензин.
    Дайте някой акъл? Бензин слагам само 100 октана от ЕКО или ОМВ.

Мисля, че е или помпата или дюзите нещо се ебават? Мога ли понякакъв начин да ги проверя (помпата и дюзите) дали работят коректно, или това може ли да се види от ФЕС?

ПС: Колата има ГИ. Като обърне на газ се оправя, така че проблема е само на бензин.
    Last edited by i.ganchev.ganchev; d.m.y г., 13:46.
    Lancia Delta 1.6 i.e - ex
    Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Това което описваш се нарича missfire Потърси инфо за този проблем с вероятни причини и започни от най-евтините за проверка и изпълнение
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Нямам идея кво е miss driss... сега ще потърся, дано да има инфо в търсачката, че все в едни такива неподходящо моменти ми създава разни ядове, както всичко напоследък .

Ама кво да се прай... нали си е мойта... нашо лошо нема
      Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

На газ работи перфектно, на бензин - не. Помпа, дюзи (бензинови). Може да се хване с ФЕС, но трудно (М1.5.5) - чрез време на впръскване и корекция на това време. Но ако е помпа - няма да имаш високи обороти. Виж дали нямаш грешки
        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
        0879369082

Comment

Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщение
          Нямам идея кво е miss driss... сега ще потърся, дано да има инфо в търсачката, че все в едни такива неподходящо моменти ми създава разни ядове, както всичко напоследък .

Ама кво да се прай... нали си е мойта... нашо лошо нема
          Успех в четенето. Очаква те... Зззненада

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
            Успех в четенето. Очаква те... Зззненада
            Тъй, вече четох
            Та, ако е тва мис файър, проблема може да е от тоци, компресия, дюзи и т.н. Поне така пишеш в една друга тема.
            Та, при мен едва ли е от тоците, щото на газ работи перфе...
            По същата причина и компресията сигурно е в час.
            Остава май само дюзи, или клапан. Ама кой е тоя клапан, нещо не стоплих?

Каква е зззненадата, тъй просто да съм подготвен, да не ми е много инфарктно
            Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Не бе, нищо не си прочел. Търси в гуглето. Има поне 15 причини... зззнедата е да се сетиш коя е при теб

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                Не бе, нищо не си прочел. Търси в гуглето. Има поне 15 причини... зззнедата е да се сетиш коя е при теб
                Не го ебавай.
                Провери си дюзите като ги изключваш една по една и ще видиш коя е проблемната. После изтрий грешките
                156 1.8TS 16V (01.2001)
                0879369082

Comment

Пф, ми де да знам, чета тука разни

... "misfires can be maf .lambda coils .spark plugs numerous others ...even ecu can be to blame".

Maf-a нали го смених. Ламбдата не съм я гледал, може да е отишла, ама на газ проблеми нямам. Свещите ако е от тях, нали и на газ трябва да го прави пак.
                  Сещам се, че едната бубина на 4-ти цилиндър май не изглеждаше много добре като бях при теб.
                  Ама пак тва че на газ работи нормално...

Между другото проблема го има както при загрял, така и при студен мотор. Просто при студен е по-изявен, като загрее симптомите затихват, ама присъстват.

Единственото разумно обяснение, което ми идва е дюза?

Тези дни покрай преместването, нямах никакво време, не съм я закачал даже да видя дали има някакви грешки. След малко ще сляза да видя..
                  Last edited by i.ganchev.ganchev; d.m.y г., 16:59.
                  Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Пф, ми де да знам, чета тука разни

... "misfires can be maf .lambda coils .spark plugs numerous others ...even ecu can be to blame".

Maf-a нали го смених. Ламбдата не съм я гледал, може да е отишла, ама на газ проблеми нямам. Свещите ако е от тях, нали и на газ трябва да го прави пак.
                    Сещам се, че едната бубина на 4-ти цилиндър май не изглеждаше много добре като бях при теб.
                    Ама пак тва че на газ работи нормално...

Между другото проблема го има както при загрял, така и при студен мотор. Просто при студен е по-изявен, като загрее симптомите затихват, ама присъстват.

Единственото разумно обяснение, което ми идва е дюза?

Тези дни покрай преместването, нямах никакво време, не съм я закачал даже да видя дали има някакви грешки. След малко ще сляза да видя..
                    Кога си сменял дебитомера,иначе не е лошо ако караш повечко на газ да ресетнеш ЕКУ-то да видиш дали ще има промяна,според мен ще има 100 %
                    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                      Кога си сменял дебитомера,иначе не е лошо ако караш повечко на газ да ресетнеш ЕКУ-то да видиш дали ще има промяна,според мен ще има 100 %
                      Дебитомера го сменях преди няма и 2 месеца.
                      Последно си вървеше добре. Преди около седмица като се местих към София стана проблема. Вървеше си екстра. Оставих я пред блока и сутринта отсъмна с този проблем.
                      Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Последно си вървеше добре. Преди около седмица като се местих към София стана проблема. Вървеше си екстра. Оставих я пред блока и сутринта отсъмна с този проблем.
                        Абе човек - на газ ти върви перфектно, а на бензин - не. Кое не е общо м/у двете, а? Само дюзите и помпата
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                          Абе човек - на газ ти върви перфектно, а на бензин - не. Кое не е общо м/у двете, а? Само дюзите и помпата
                          Да бе, нали тва предложих в първия пост и аз. Ама да питам все пак, може да има разни други простотии дето се вземат под внимание при работа на бензин. Ще видя после на ФЕС-а какво ще излезе.
                          Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Честито, имаш проблем от тези типове който правят на не особенно тясно специализираните сервизи доста оборот.......
                            Затва се насочи към тясно специализиран такъв, щото тва е от тоя тип проблеми дето някой който знае кво да гледа, търси и разчита може да го открие бързо и за не особенно голяма сума пари, другите понеже не знаят кво да гледат, карат по лесния и оборотен начин.....дай ся да сменим тва, я ся след това нещо друго и прочее......
                            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

В София има много плъхове. Не се шегувам ... може да са ти изяли някой кабел. Аз съм сложил ултразвуков уред против гризачи в коша.
                              ...

Comment

Working...
                              X